.

.

.
.

Bu Blogda Ara

Embriyo Transferi

Hiç yorum yok

Tüp Bebek yönteminde en son aşama embriyo transferidir. Gelişen embriyolardan seçilen en kaliteli 1-2 embriyo anne rahminin içine bırakılır ve embriyoların rahim içine (endometrium) tutunarak gebelik oluşturması beklenir. 

Embriyo transferi işleminin hangi gün yapılacağına karar verilirken kadının yaşı, tedavi öyküsü, embriyoların sayı ve kalitesi gibi  farklı faktörler değerlendirilir. Ancak genellikle embriyo transferi işlemi 2-3. yada 5. gün yapılmaktadır.

Embriyo transferi anestezi gerektirmeyen kolay ve acısız bir işlemdir ancak bazı hastalarımız hafif sedasyonu (hafif uyku hali)  tercih edebilmektedirler.  

  • Transferin ultrason eşliğinde yapılması sayesinde embriyonun rahim içine geçişinin izlenmesi mümkündür.Transfer işlemi; karından (abdominal) ultrason ile gözlem altında yapıldığından işlem sırasında idrar torbasının dolu olması istenmektedir. Bu nedenle transfer işlemi için geldiğinizde sıkışık olmanız istenecektir. 
  • İşlem sırasında doktorunuz önce vajinal bir alet (spekulum) kullanarak serviks olarak adlandırılan rahim girişini görünebilir hale getirir (vizualize eder) ve rahim girişini  ılık bir sıvı ile temizler. 
  • Bu sırada embriyoloji laboratuvarında seçilen embriyo/embriyolar uygun besi yeri içinden alınıp toplanır. Embriyolog ucuna enjektör bağlı olan silikondan yapılmış yumuşak, uzun ve ince transfer kateterinin içine embriyoları çekerek transfere hazırlar. Doktor daha sonra transfer kateterinin ucunu rahim girişinden (serviksten) geçirerek, embriyoları rahim (uterus) boşluğuna bırakır.
  • İşlemden önce embriyoloğunuz size embriyolarınız ile ilgili detaylı olarak bilgi verecektir. Hatta eğer isterseniz size embriyolarınızın resmi de verilebilmektedir.
  • Transfer işleminden sonra hasta 15-20 dakika dinlendirilerek odasına alınır ve odasında da yaklaşık 1-2 saat daha dinlenmesi istenir.
  • Dikkat edilmesi gereken konular hemşirelerimiz tarafından anlatıldıktan sonra hastamız taburcu edilir ve tüp bebek işlemi sonlanmış olur. Bundan sonra gebelik testinin yapılacağı güne kadar 12 gün beklenir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder