.

.

.
.

Bu Blogda Ara

Tedavi Öncesi İlk Görüşme

Hiç yorum yok

Tıpta çok kullandığımız meşhur bir söz vardır; "hastalık yok, hasta vardır" bu her hasta için özel bir tedavi yaklaşımının belirlenmesi kişiye özel tedavi yapılması gerektiğini anlatmaktadır.  

Size sunulacak tedavi yaklaşımı; yaşınıza, aldığınız tanıya, infertilite (kısırlık) süresine ve daha önce uygulanan tedaviler ile sizin tercihlerinize göre belirlenmektedir. Tedavinizin her aşamasında nelerin yapılacağını, tedavi alternatifleri ,uygulanması düşünülen tedavi türü için gerçek gebelik şansınızın ne olduğunu ve de tedavi başarısız olursa nelerin yapılabileceğini ayrıntılı bir şekilde anlatılması gerekir.

Tüp bebek tedavisi diğer tıbbi uygulamalardan farklıdır; hasta ve tüp bebek  ekibi arasında tedavi boyunca daha yakın ve hızlı olması gereken bir iletişim söz konusudur.

Tedaviniz baştan sona kadar hastanede ki ünitede planlanmakta ve takip edilmektedir. İlk görüşmeden tanısal testlerin yapıldığı süreç ve tüm tüp bebek tedaviniz süresince doktorunuzun yanınızda olmalıdır. Konusunda uzman kişiler bu süreci desteklemeli ve her hasta kişisel ve özel olarak tedavi etmelidir.
 İnfertilite duygusal ve fizyolojik birçok konuyu içeren ve çiftlerde strese neden olan zor bir süreçtir.
Bu durumu tedavi olduğunuz kurumun desteği olursa atlatırsınız.

Tedaviniz planlandıktan sonra kullanacağınız ilaçlar eczaneden istenecek ve ilaçların her birinin nasıl kullanacağı ayrıntılı olarak anlatılıp ve size yazılı olarak bilgilendirme yapılacağından emin olun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder