.

.

.
.

Bu Blogda Ara

Ovulasyon İndüksiyonu (yumurtalıkların uyarılması)

Hiç yorum yok
Yumurtalıkların uyarılması "ovulasyon indüksiyonu" olarak da adlandırılmaktadır.

Yumurtalıkların uyarılması sürecinde kullanılan ilaçlar ile yumurtalıklarda birden fazla yumurta gelişimi sağlanması amaçlanmaktadır. Birden fazla yumurta gelişimi istenmektedir çünkü elde edilen yumurtaların bazısı istenen kalitede olmayacak bazısı ise sperm ile döllenmeyecektir. Ayrıca birden fazla yumurtanın döllenip rahme (uterusa) transfer edilmesiyle gebelik oranları daha yüksek olmaktadır.

Yumurtalıkları uyarıp yumurta gelişimini sağlayan ilaçlar ağızdan hap şeklinde ya da kas içi/cilt altı yapılabilen günlük enjeksiyon formundadır. Kadının yumurtalık rezervine göre seçilen tedavi yöntemine göre kullanılacak ilaç ve dozu belirlenmektedir.

Tüp bebek tedavilerinde zamanlama çok önemlidir. Tedavi süresince yumurtalıklar, vajinal ultrason yardımıyla takip edilerek folikül adı verilen ve içinde yumurtanın olduğu varsayılan sıvı dolu keseciklerin gelişimi izlenir. Yumurta gelişimini takip etmek için ayrıca kan örnekleri de alınır.

Tüp bebek tedavilerinde amaç yumurtalıkların kontrollü olarak uyarılmasıdır. Yumurtaların kendi kendine çatlaması istenmeyen bir durum olup bunu önlemek için de ilaçlar kullanılmaktadır.

Tedavi sürecinde kullanacağınız ilaçlar ve nasıl uygulayacağınız doktorunuz
 tarafından sizlere ayrıntılı olarak anlatılacak ve gösterilecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder